Karamürsel MTAL öğrenci ve öğretmenleri proje ortağı oldukları; İspanya Cullera Belediyesinin Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Gastronomia K220 Erasmus+ projesi kapsamında 25-26 Mart 2024 tarihlerinde Fransa -Corsica-Ajaccio kentinde proje faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Hareketlilikte Karamürsel MTAL öğrencileri Ajaccio kentinde Okul Müdürü Adem ÇALİK gözetiminde, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmenleri Emel Uzun ERDAL,Pınar ERBAY, İngilizce öğretmeni Necmettin TOPRAK,ayrıca yabancı katılımcı Teknik Öğretmen ve yöneticiler eşliğinde kendi seviyelerdeki akranlarıyla birlikte Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Atölyesinde ortak çalışmlar gerçekleştirdiler.Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz kendi tekniklerini sergileyerek, yabancı bir okulda uygulanan teknikleri yerinde gözlemleme ve öğrenme fırsatı buldular. Daha sonra projeye katılan öğrenci ve katılımcılar için tertip edilen yemekte Okul Müdürü Adem ÇALİK Corsika akademik bölgesi rektörü Jean-Philippe Agresti ile Corsicadaki eğitim sistemi hakkında fikir alışverişinde bulundular. İki gün süren hareketlilikte öğrencilerimiz yabancı dil bilgilerini, Avrupa Birliği hakkındaki genel kültürlerini artırma yönünde çeşitli eğitim faaliyetlerine katıldılar. Projenin bir sonraki etabı 22-25 Nisan 2024 tarihlerinde Bulgaristan Plovdiv kentinde gerçekleştirilecektir.