T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARAMÜRSEL - Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KA220 Gastronomia projesinin 3. Toplantısı Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Cullera Belediyesinin (Valensiya-İspanya) koordinatörlüğünde yürütülen KA220 Gastronomia projesinin 3. Toplantısı Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. İspanya, Fransa ve Bulgaristan’dan gelen öğretmenler, belediye temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler 2 gün süren proje faaliyetlerine katıldılar. Ziyaretin birinci gününde Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Emel Uzun Erdal, Türkiye’de Mesleki Eğitim ve Gastronomi Alanında Mesleki Eğitim konularını kapsayan bir sunum gerçekleştirdi. Ardından TRYP by Wyndham Oteli Executive Chef Sami Özçelik Türk Gastronomisi hakkında bir sunum yaptı. Yapılan seminer faaliyetine uluslararası katılımcıların yanında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Çakır,  okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Seminer okulun sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlandı. Seminerin ardından Executive Chef Sami Özçelik, Sous Chefs Abdullah Bağış ve Mert Uçar, Chef de Parties Ünal Bingöl ve Eray Özcan Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Uygulama Atölyesi’nde canlı şef performansı sergiledi. Misafirler Türk yemeklerini, kullanılan malzemeleri, pişirme tekniklerini ve sunumunu yakından görme ve geleneksel Türk Mutfağından lezzetleri tatma olanağı buldular. 

Ziyaretin 2. Gününde ise Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda proje toplantısı yapıldı ve projenin sonraki adımları görüşüldü. Misafirler ayrıca sınıfları gezerek proje kapsamında sınıflarda uygulanan eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde görme şansı yakaladılar. 

Proje kapsamında Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri mart ayında Fransa-Korsika, Nisan ayında Bulgaristan-Plovdiv ziyaretlerinde bulunacak. Projenin kapanış toplantısı ise koordinatör kurumun ev sahipliğinde Cullera’da (Valensiya-İspanya) haziran ayında gerçekleşecek.

17-04-202417-04-202417-04-202417-04-202417-04-202417-04-202417-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.04.2024 - Güncelleme: 17.04.2024 15:32 - Görüntülenme: 17
  Beğen | 0  kişi beğendi